Van F'je  tot shirtsponsor Heren 1 ​​​​​​​

Als 7-jarige begon Sjoerd Peters zijn hockeycarrière bij MHC Wijchen. Nu, bijna dertig jaar later is hij nog steeds actief betrokken bij de club. Niet alleen als speler van Heren 2 maar ook als trainer, coach en sinds vorig seizoen, met zijn eigen bedrijf, CP Consultancy, hoofdsponsor van Heren 1. Sjoerd draagt de club een warm hart toe. Tijd voor een interview.

 

Wat is er zo mooi aan MHC Wijchen?

MHC is een echte familieclub, met een visie. Mijn kinderen zitten inmiddels in de Jongste Jeugd. Floris (8) zit in J8E en Thijs (7) in de J6E. Maarten (4), gaat waarschijnlijk na de winterstop trainen bij de Benjamins. Floris en Thijs gaan regelmatig mee op zondag als ik thuis of uit speel. Samen met de kinderen van mijn teamgenoten zijn ze dan de hele dag aan het hockeyen. 


Een sterk beleidspunt van MHC vind ik dat de ontwikkelingen van de club de laatste jaren steeds meer gericht zijn op de ‘breedtesport’, waarbij iedereen kan profiteren van ontwikkelingen binnen de club. Voorbeelden hiervan zijn alle ontwikkelingen op de accommodatie en van het zaalhockey in de toekomstige luchthal.

Langs het hockeyveld kom ik veel ouders tegen waar ik vroeger mee hockeyde. Als sponsor vind ik het leuk dat er activiteiten voor sponsors zijn zoals het sponsordiner. Op deze manier maak je op een informele manier kennis met andere sponsors. 

 

Hoe behoud je (jonge) spelers bij de club?

Dit is een grote uitdaging voor MHC Wijchen. Aan de accommodatie, gezelligheid en sfeer ligt het niet. Je ziet echter dat bij de senioren aardig wat spelers gestopt zijn door bijvoorbeeld studie en daardoor bij een andere club zijn beland.

Zorg daarom voor een goede verbinding tussen de A-jeugd en senioren. Dit seizoen is bijvoorbeeld het JongDamesTeam opgericht. Allemaal jonge meiden die op zondag willen hockeyen. Open ook het clubhuis op de juiste momenten en communiceer goed over wat we van elkaar mogen verwachten.

 

Wat zijn de sportieve uitdagingen voor de club?

Enkele jaren geleden speelden zowel Heren 1 als Dames 1 een klasse hoger. Dit is best wel een reële uitdaging voor MHC Wijchen. Met  een brede jeugd, die zich goed ontwikkelt. Een hoger niveau moet de komende jaren weer mogelijk zijn, zonder de goede sfeer en gezelligheid te verliezen.  

 

Zijn er naast speler, coach, trainer en sponsor nog ander functies die je wil vervullen binnen de club?

Momenteel ben ik bezig met zowel coachen en trainen van mijn jongens. Ik breng de kinderen met veel plezier de basisbeginselen van techniek en tactiek bij. Hierin voel ik me nog altijd echt betrokken. Juist het hockeytechnische aspect trekt me aan. Het zou dan ook niet raar zijn als ik ooit eens in de Technische Commissie terecht zou komen. Ook het beleidsmatige karakter van het werken binnen de club trekt me aan, om te zorgen dat hockeytechnische zaken voor langere periode worden geborgd.