Cashless Sunday en NIX18

Vanaf dit seizoen zijn Pascal Dauphin en Lise van Nugteren de nieuwe voorzitters van de barcommissie van MHC Wijchen. Zij nemen het stokje over van Bart Kuiper die de afgelopen vier jaar de bar professionaliseerde en een groot barteam met vaste krachten opbouwde. 

Samen met het barteam runnen Pascal en Lise de bar en zorgen zij voor een permanente barbezetting tijdens de wedstrijden op zaterdag. Als ouder word je een paar keer per seizoen ingedeeld om een bardienst te draaien. Voor sommigen is dit een flashback naar een horeca bijbaantje, voor anderen een compleet nieuwe ervaring. Maar ouders worden altijd bijgestaan door een ervaren kracht zodat het overgrote deel van de ouders de bardienst toch altijd positief ervaren.

 

Cashless Sunday

Op dit moment is er achter de bar nog steeds kasgeld in omloop dat weer gesorteerd, geteld en gestort moet worden. Bovendien moet je tegenwoordig ook de bank betalen voor het storten van geld. Allemaal extra werk, kosten en risico van verlies of diefstal. Daarom heeft de club de wens om in de toekomst volledig over te gaan naar cashless. Nog dit jaar start de club daarom met cashless Sunday.

 

Als iedereen betaalt met pinpas of clubcard is dit een win-win-win situatie voor de club, barcommissie en leden. Afrekenen gaat veel sneller en het afsluiten van de kassa gaat een stuk eenvoudiger. Bovendien ontvang je als clublid 10% korting bij aankoop van consumpties met de clubpas. Betaal daarom zo veel mogelijk met je pasje en maak het voor iedereen wat gemakkelijker!

    

NIX18.

Afgelopen jaar zijn er hoge boetes uitgedeeld tijdens controles bij sportclubs in Nederland voor het schenken van alcohol aan personen onder de 18 jaar. Bij herhaling van een overtreding kan een gemeente zelfs de drankvergunning intrekken en mag de club helemaal geen alcohol meer verkopen. Dit willen we natuurlijk niet bij MHC Wijchen. De vrijwilligers achter de bar vragen daarom regelmatig om legitimatie. Maar het is niet alleen de taak van de club maar zeker ook van ouders en begeleiders om hier alert op te zijn.

 

Vrijwilligers gezocht.

Met het vaste barteam aangevuld met ouders kunnen we de bar draaien en iedereen voorzien van een hapje en drankje. Maar vanwege de drukte in het clubhuis zijn we wel op zoek naar uitbreiding van het team. Niet alleen achter de bar, maar ook voor andere taken achter de schermen. Deze taken zijn niet gebonden aan vaste tijden en kunnen zelf worden ingepland.

 

Stuur je email met vragen of aanmelding naar barcommissie@mhcwijchen.nl