MVO in het clubhuis

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ook bij onze club een speerpunt voor de toekomst. Eerder dit jaar werden ledverlichting en zonnepanelen geplaatst om het energieverbruik te beperken. Nu neemt de barcommissie het initiatief om ook binnen het clubhuis te starten met MVO. 

 Van plastic naar karton

Vanaf 2017 zijn de plastic bekers vervangen door kartonnen bekers. De jongste jeugd krijgt na de winterstop de ranja in HEMA bekers geserveerd. Door de switch naar karton, worden bergen plastic en dure afvalcontainers bespaard.

Ook de penningmeester is tevreden met de aanpassingen in het clubhuis. Alle beetjes helpen en door de besparing op energie en afval kunnen we weer leuke dingen doen in het clubhuis en voor onze leden, aldus Corné Schippers.  


Verantwoord assortiment

Jaarlijks verkoopt de bar honderden liters koffie, bier en frisdrank. “Samen met Vrumona hebben we gezocht naar een breder assortiment frisdranken voor iedereen”, vertelt Bart Kuiper, hoofd barcommissie. De vrijwilliger van het jaar 2016 runt samen met een vaste groep barmedewerkers en vrijwilligers alles rondom de bar en keuken.


Vrumona is dé innovatieve dorstlesser met gezondere en gedurfde keuzes voor iedereen. Vanaf 2017 zijn o.a. Crystal Clear, Sourcy met of zonder smaakje en Vitamin Water verkrijgbaar in het clubhuis. Door de samenwerking met Vrumona zijn twee koelingen in de energieklasse E vervangen door een energiezuinige koeling.


Ben jij onze nieuwe Tom Cruise?

De barcommissie is altijd op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om af en toe mee te helpen achter de bar. Na een korte rondleiding, instructie en online cursus ‘verantwoord schenken’ kun je direct aan de slag als barmedewerker. Tom Cruise gaat waarschijnlijk niet reageren op deze oproep maar jij kunt je eenvoudig aanmelden. Stuur je email met vragen of aanmelding naar barcommissie@mhcwijchen.nl