​​​​​​
​​​​​Duurzaam schoon loont


Als club hebben wij duurzaamheid hoog op de agenda gezet. Zoals jullie al eerder konden lezen, door de LED-verlichting en de zonnepanelen buiten en in het clubhuis door herbruikbare bekers en papieren mokken. Hierdoor willen we de berg plastic afval drastisch terugdringen. Het afval komt namelijk niet alleen in de containers terecht, maar wordt helaas ook in onze omgeving weggegooid.
Hoewel met bovenstaande maatregelen het afval op de club aanzienlijk zal verminderen, voelen wij ons ook verantwoordelijk voor onze omgeving, zoals bv de parkeerplaatsen. Immers, een schone en opgeruimde club stimuleert iedereen om het netjes te hoùden. Maar dat het ook de portemonnee kan vullen, dat is nieuw!

Hoe?
De gemeente Wijchen stelt een jaarlijkse beloning ter beschikking voor het schoonhouden van de campus. Aangezien wij deze beloning graag willen ontvangen, hebben wij afgesproken, dat MHC Wijchen ervoor gaat zorgen dat de twee parkeerplaatsen er keurig bij liggen.


Wie?

In het kader van jong geleerd, oud gedaan, willen we op korte termijn corveebeurten gaan invoeren voor de jeugdteams. Wij vonden dit wel een mooie taak,omdat het juist voor hen wat lastiger is om een vrijwilligerstaak op zich te nemen. Dit leek bij uitstek een taak waarbij ook zij hun steentje bij kunnen dragen. (En natuurlijk houden we de taken klein ;)


Wat?
De A en B jeugd zorgen bij toerbeurt (laatst spelende team) dat de prullenbakken langs de velden en de containers geleegd zijn na hun wedstrijd, zij ruimen de kleedkamers op en vegen de kleedkamers en de bar. 
De C en D jeugd verwijderen bij toerbeurt het zwerfafval op de parkeerplaatsen en op de club.  Hiervoor stelt de gemeente speciale afvalkits beschikbaar. 


Binnenkort horen jullie hierover meer via de coaches. Denken jullie vast na over een mooie bestemming voor de beloning?