MB4 winterprogramma

De meiden van de B4 hebben deze winter niet stilgezeten. Geen wintercompetitie en geen zaalhockey maar heel veel uurtjes samen in de sportschool.

Initiatiefnemer voor de bezoekjes aan de sportschool is Ton Smeeman. Hij is zelf fanatiek hockeyer bij de trimmers op donderdagavond en trainer/coach van MB4 op zaterdag. “Ik vind het jammer dat er geen competitie of zaalhockey is georganiseerd. Andere clubs hebben wel competitie of zaalhockey gespeeld”, aldus Ton.

Het idee om in de sportschool verder te werken aan conditie en teamspirit werd al in december 2016 met het team besproken. Natuurlijk was iedereen erg enthousiast en werden bewegingsprogramma’s ontwikkeld. In januari en februari werden lessen fitness, power BBB, cardio en spinning gepland bij Derks Sport en Go4Fit. Ton is trots op ‘zijn’ dames. Volgens de aanvoersters van het team was het superleuk in de sportschool en ook nog eens goed voor de spierontwikkeling.


Een deel van de MB4 wordt al vier jaar getraind door Ton. Na de gebruikelijke gewenningsperiode zijn de nieuwe spelers goed opgenomen in het team. De MB4 is nu een hecht team. Naast hockey hebben veel spelers ook andere activiteiten zoals bijbaantjes en het eindexamen. Dit gaat volgens Ton prima samen met fanatiek sporten.

“Het is leuk om te zien dat het team naast hockey ook andere sportieve activiteiten oppakt. Buiten hockey en de ‘winterfitness’ organiseert het team uitjes zoals eten bij de Griek en de ouder-kind wedstrijd.”


In de competitie staat het team op dit moment op de 5e plaats in een poule met zware tegenstanders. Onlangs verloren we nipt met 2-1 van de nummer 1.  


“Ik zou het tof vinden als er een commissie wordt opgericht om zaalhockey competitie te organiseren.  Alle leden moeten de mogelijkheid krijgen om in de winter door te hockeyen. Tijdens het winterprogramma kunnen we doorgaan met techniek en inzicht. Goed voor de ontwikkeling van de spelers en het niveau wordt naar een hoger level getild.”

Ik loop al een tijdje bij MHC Wijchen en ben trots op deze club. Alle trainers en coaches die elke week weer vol enthousiasme vrijwillig op het hockeyveld staan. De club heeft zelfs een wereldkampioen als keeperstrainer. Judith Sijbers werd afgelopen winter wereldkampioen zaalhockey in Duitsland.​​​​​​​