Unieke prestatie in Wijchen tijdens de zomer

MHC Wijchen heeft deze zomer het onmogelijke toch mogelijk gemaakt. Een nieuw hockeyveld in nog geen 6 weken tijd en dat midden in de bouwvak. Een topprestatie volgens Maarten Laurant, voorzitter beheercommissie.

"De problemen met algengroei op veld 1 begonnen in oktober 2017 uit de hand te lopen. We hebben met vele vrijwilligers van alles geprobeerd om het veld bespeelbaar te houden. Nieuwe manieren van sproeien, spoelen van leidingen, reinigen drainage en een nieuwe borstelmachine werden ingezet. Helaas zonder resultaat en de problemen bleven zich opstapelen. Het veld was in sommige weekenden gewoon niet meer bespeelbaar."


Maarten, zelf actief als trimhockeyer en vader van drie jonge hockeytalentjes, is enthousiast over het project. Vanuit zijn bedrijf  “Laurant Projectbegeleiding” heeft Maarten al vele projecten begeleid en uitgevoerd maar dit was een hele speciale.


Het definitieve besluit van externe partijen om veld 1 te vervangen viel pas tijdens de de bouwvak, een slechtere timing kon bijna niet. Normaal gesproken duurt de renovatie van een hockeyveld 2,5 maand. In Wijchen werd in nog geen 6 weken, in volledig eigen beheer, een compleet veld gerenoveerd. Met het 'oude gras' van veld 1 is een inloopveld aan de achterzijde van de accomodatie aangelegd. Over duurzaamheid gesproken.


''Zo'n unieke prestatie is alleen mogelijk als alle partijen meewerken. Naast de gemeente hebben lokale bedrijven als Gebroeders van den Broek Wijchen, VDW bestratingen en Pouwels Malden tijdens de bouwvak keihard doorgewerkt. Maar ook de leveranciers van het veld en het lavagesteente (als laag onder het veld) werkten fantastisch mee tijdens dit project."

  • 5.707 m2 kunstgras
  • 1.200 m2 hergebruikt kunstgras
  • 1.073.000 kilogram lava gesteente
  • 1.150 meter drainageslang

"MHC Wijchen heeft het echt goed geregeld en is continu aan het innoveren met bijvoorbeeld ledverlichting, zonnepanelen, een wedstrijd analyse systeem en komende winterperiode de nieuwe luchthal. Het bestuur en de vele vrijwilligers zijn enorm gedreven om iedereen te laten hockeyen."


Na deze speciale klus is Maarten samen met de andere vrijwilligers van de beheercommissie weer druk om de accommodatie up to date en schoon te houden.


Ook je steentje bijdragen aan de club? Meld je aan als vrijwilliger en doe ook iets moois voor onze vereniging.