6 vragen aan Angelique Sonnemans 

Wat is het doel van Heren 1 seizoen 2018-2019?

Natuurlijk is hierop het antwoord: kampioen worden en promoveren naar de derde klasse. Dit team heeft genoeg potentie om hoger te hockeyen dan dat ze nu doen. Samen met Marc Slaats en Ronald Wortelboer ga ik werken aan het team van de toekomst en hoop in de komende jaren het team op een nog veel hoger niveau te zetten. Tevens moet de jeugd gaan opkijken naar Heren 1 en hen weer gaan zien als helden op het veld. Dat verdienen zij…..en wij ook.


Wat is het geheime wapen van Heren 1?

De jeugdigheid. Het is een relatief jong team maar zelfs de oudere spelers zijn één met de jonge garde. Toch staan ze boven de groep om ze door dit avontuur te leiden met hun ervaring. Een goed voorbeeld hierin is de samensmelting van de ervaren achterhoede Guus, Hugo, Bram met de jonge Lars en Bob die weer de aansturing naar voren geven. Dit geldt zo voor iedere linie, jong en oud samen.


Sommige heren hebben een echt clubhart en blijven bij Heren1. Wat is dat toch dat MHC Wijchen zo bijzonder maakt?

Dit jaar zijn er een hoop aanbiedingen geweest bij spelers om bij een andere club te hockeyen maar dit is een team met hart voor de club en voor elkaar. Ze zien hoe dit bestuur hen onvoorwaardelijk steunt en hoe die innoveren. Daar willen zij bij horen en ze zijn trots dat zij daar een onderdeel van zijn. Dat ervaren wij als begeleiding exact zo. Zelf ben ik er van overtuigd dat de nieuwe manier van spelsituatief trainen in combinatie met de nieuwe speelwijze hen het vertrouwen geeft dat dit het team in de toekomst veel gaat bieden.


Je loopt al een aantal jaartjes mee op de club. Wat vind je van MHC Wijchen?

Ik heb stage gelopen op andere clubs en ik heb nog nergens zoveel inzet en samenwerking ervaren van vrijwilligers bij elkaar. We beseffen het niet altijd maar we zijn als club een voorbeeld binnen de hockeywereld. Kijk er maar naar hoe snel het nieuwe veld, het nieuwe video systeem, het nieuwe trainers systeem en de luchthal gerealiseerd is. Dit zijn allemaal vrijwilligers die hier uren ingestoken hebben omdat ze allemaal in deze club geloven.

Wat wordt er zoal in de kleedkamer besproken wat wij niet mogen weten?

Wij hebben altijd de “mini van de week” in de kleedkamer erbij , dus veel geheimen hebben wij niet.


Hoe ziet jou ideale zondag eruit?

Vorig seizoen zijn we gestart met een jong Dames team en dit jaar hebben we er al twee in de competitie. De ideale zondag zou voor mij dan zijn veel jong en oud samen op de velden en elkaars wedstrijden zien en aanmoedigen. De zondagen mogen weer een feestje zijn en dat begint dit jaar met elke zondag een vol clubhuis en beweging op de velden. Dit jaar spelen dames en Heren 1 weer tegelijk thuis en wij hopen daar een feestje van te maken met deze twee teams en al die supporters!