Dames  Jong 1 met Serge, Carlos en Koen

Wijchen start dit seizoen met een nieuw seniorenteam op zondag, Jong Dames 1. De meeste dames speelden al eerder samen in de A2 waar zij in het seizoen 2017-2018 kampioen werden onder leiding van Serge en Carlos.


Wat is het doel van Dames Jong 1?

We gaan niet persé voor een linker of rechter rijtje maar voor ontwikkeling. Veel jonge dames waren vorig jaar nog 1e jaars A. Het verschil tussen de jeugd en de senioren is groot. Er wordt een ander tactisch spel gespeeld waar de jonge dames aan moeten wennen. Kleine foutjes worden direct afgestraft door de tegenstander. Als we samen een mooie doorontwikkeling kunnen maken zijn we tevreden.


Moesten jullie lang nadenken om de dames voor het zoveelste jaar te coachen?

Nadenken, hoezo? Een échte officiele vraag hebben Serge en Carlos nooit gehad. Angelique Sonnemans en Koen Altena verzorgen de training. Angelique vroeg ons om weer te coachen. Daar hebben we beide natuurlijk positief op gereageerd. 

We proberen dit seizoen minder actief vanaf de zijlijn te coachen. De dames moeten dit jaar leren om met elkaar te communiceren.


Wat is het geheime wapen van de dames?

Sommige dames hockeyen als sinds de Benjamins samen. Ze weten elkaar dus goed te vinden op het hockeyveld. Naast gezelligheid beschikt het team over een paar hele snelle spelers die regelmatig voor spektakel zorgen.


Wat wordt er voor de wedstrijd in de kleedkamer besproken?

De dames hebben naast hockey nog veel andere activiteiten. In de kleedkamer worden belangrijke zaken zoals kermis, jongens en andere feesten sproken voordat de teambespreking begint.


Jullie lopen al een tijdje mee op de club. Wat is er zo bijzonder aan MHC Wijchen?

Het familiaire karakter spreekt ons enorm aan. Korte lijntjes en een harde kern van vrijwilligers die veel mogelijk maken voor de spelers, ouders en begeleiders. "Ik ben nog nooit met tegenzin naar de club gegaan". 


Koen heeft jarenlange ervaring bij een andere club uit de regio en is nu ongeveer 1,5 jaar betrokken bij de club in Wijchen. "MHC is een warme club met een gezond beleid, geen gekke dingen en iedereen werkt mee."


Foto staand v.l.n.r : Carlos, Iris, Maree, Masja, Ine, Femke, Ilse, Vera, Fleur, Lonneke, Serge en Koen.


Foto zittend v.l.n.r. : Britt, Sanne, Maartje, Deborah, Romy, Robin en Emma.