Verboden te roken

Vanaf seizoen 2018-2019 komt er een rookverbod bij MHC Wijchen. Tijdens de Algemene Leden Vergadering is besloten dat op de accommodatie niet meer gerookt mag worden. Een krachtig besluit en een primeur voor Wijchen. 

Uit de enquête onder de leden (549 respondenten) blijkt dat maar liefst 25% regelmatig een sigaret opsteekt. Naar voren komt dat 77% kiest voor een geheel of gedeeltelijk rookvrij sportcomplex. Van de ondervraagden gaf 58% zelfs de voorkeur aan een geheel rookvrije accommodatie, op alle tijden.


Ook Marc Slaats, zelf goed voor 10 sigaretten per dag, staat achter het idee van een rookvrij accommodatie. ‘ Het is gewoon een goed voorbeeld voor de jeugd om niet te roken, zeker niet bij sport. Als ze de ranja na de wedstrijd maar niet verbieden, lekker nostalgisch en goed voor het team gevoel.’ 


Zelf rookt hij al zo’n dertig jaar, heeft hij al een aantal keren geprobeerd te stoppen, maar helaas zonder succes. De coach van MA1 brengt vele uren door op de hockeyclub, wellicht dat het rookverbod weer een motivatie is om te stoppen.


Wie denkt dat Marc nu met een lolly, worteltjes of nicotinekauwgom langs de lijn staat heeft het mis. Hij is een man van karakter en geeft het goede voorbeeld voor iedereen, zeker voor de jeugd. Zelfs bij spannende wedstrijden zal hij geen sigaret opsteken. 


Er worden voor het nieuwe seizoen bordjes geplaatst met ‘verboden te roken’. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de jeugd op een rookvrij accommodatie kan sporten. Wie het rookverbod vergeet of negeert kan hierop worden aangesproken, ook door andere rokers zoals Marc.