MHC Wijchen powered by CIOS

Maar liefst 6 studenten van het CIOS hebben zich dit seizoen aangemeld bij MHC Wijchen voor een stage. Naast trainingen voor de jeugd, zijn er verschillende sportieve projecten die zij hebben georganiseerd of waarbij zij hebben geassisteerd.


De CIOS-studenten zijn net als vele andere ‘gewone’ trainers enorm betrokken bij de hockeyclub. Maar als je dan toch stage moet lopen voor je opleiding, is een stageplek bij MHC Wijchen wel helemaal top. Een stage bij de hockeyclub is niet zomaar een stage volgens Baltien Libourel, technisch directeur van MHC Wijchen. De meisjes en jongens lopen vele uren mee gedurende het seizoen en leren naast het technische aspect van de trainingen ook wat ‘lesgeven’ is. 


Baltien, zelf ooit begonnen op de academie voor lichamelijk opvoeding, weet wat de eigenschappen van een goede trainer zijn. Het zijn niet alleen de trucjes met de bal en de oefeningen, maar het gaat vooral om de kunst van lesgeven en verbinding hebben met het team. 


Lars en Tim zitten allebei op het CIOS en geven zo’n 7 uur per week training aan de jeugd van MHC Wijchen. Naast het CIOS volgen de jongens ook nog de erkende sportopleiding Hockeytrainer 2 (HT2). Een pittige opleiding, bedoeld om (beginnende) trainers en coaches te bekwamen tot gekwalificeerde trainers/coaches.


“Continu verbeteren en de kinderen laten groeien in het spel is mijn doel. Naast het lesgeven is het enthousiasmeren van een groep kinderen echt leuk om te doen.  Ik krijg ook echt energie als ik die kleintjes zie groeien in het spel”, aldus Tim. 


Ook Lars is een gedreven trainer die graag lesgeeft aan de jeugd van MHC Wijchen. “Mijn advies aan alle trainers is ‘show en go!’ Ik zet het spel uit, laat zien wat de oefening is en laat dan de kinderen de oefening uitvoeren.”


“MHC is echt een gezellige club en iedereen kent iedereen”, vertellen beide heren vol enthousiasme. Zowel Tim als Lars hebben ruime hockeyervaring en staan elke zondag op het veld om in Heren 1 een balletje te slaan. 


Als je sporten en lesgeven leuk vindt, is een CIOS-opleiding bij het Rijn Ijssel in Arnhem misschien wel iets voor jou. Praat eens met een van de CIOS-trainers van MHC en volg je stage op de leukste club van Nederland.Foto: v.l.n.r.: Vera Trieling, Tim de Groot, Lars Wortelboer, Femke Sewalt, Tom Büchner en Stijn Visser.