Yoast op 700 hockeyshirts

De software van Yoast wo​​​​​​​rdt inmiddels wereldwijd gebruikt op miljoenen WordPress websites. Het bedrijf van Joost de Valk werd in 2010 opgericht maar behoort al jaren tot de wereldtop. Maar waarom zit zo’n innovatieve startup als Yoast in Wijchen en niet in Silicon Valley?​​​​​​​​​​​​​​

‘De komende j​​​​​​​aren blijven we gewoon in Wijchen’ vertelt Joost. De locatie in het centrum van Wijchen is bewust gekozen. ‘Dichtbij huis, school en Albert Heijn. Tussen de bedrijven door sta ik twee keer per week op het schoolplein om mijn kinderen op te halen. Vandaar in Wijchen en niet in Silcon Valley’.


We spreken elkaar kort want 's’ avonds staat hij alweer op de hockeyclub voor een andere afspraak. Hij is namelijk niet alleen betrokken als hoofdsponsor van MHC Wijchen, maar staat ook als coach op het hockeyveld.


Op zaterdagochtend is Joost, samen met compagnon Michiel Heijmans, als coach van MF2 op de hockeyclub te vinden. Ook in de JD1 én bij de Benjamins is de familie De Valk vertegenwoordigd. Op de vraag hoe sportief Joost zelf is, wordt een beetje gelachen. ‘Er zijn wel veel collega’s die ik op de hockeyclub tegen kom...’ vertelt Joost.


Yoast is letterlijk gestart vanuit een zolderkamer maar sinds 2012 gevestigd in het centrum van Wijchen. De startup telt inmiddels 36 medewerkers, waaronder ook zijn vrouw Marieke. Zij is CSO en o.a. verantwoordelijk voor Research en Content. ‘Ons doel is mensen te helpen hun website te verbeteren. Beter vindbaar te zijn, meer te verkopen, beter begrepen te worden’. Naast software werkt Yoast ook aan het SEO blog, e-books en cursussen. Als je meer wilt weten over de visie van Joost op SEO, kijk dan eens naar hun  Basic SEO training.


Er wordt hard gewerkt en het bedrijf groeit stevig door. De afgelopen maanden zijn veel nieuwe mensen bij Yoast gestart. ‘We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en ontvangen veel open sollicitaties ’, aldus Joost. Het is leuk om successen te delen, vandaar ook het driejarig sponsor contract met MHC Wijchen.