​​​​​​​Feestelijke heropening  met Hidde Tukstra

Afgelopen maanden is hard gewerkt om MHC Wijchen te verduurzamen. Met het plaatsen van zonnepanelen en LED verlichting is een flinke stap in de goede richting gezet. De verduurzaming was dan ook reden voor een feestelijke ‘heropening’ op 8 oktober.   


Bij de festiviteiten was ook international Hidde Turkstra aanwezig. Enthousiast ging hij met iedereen op de foto en deelde vele handtekeningen uit. Op het mini-veldje speelde hij met diverse jeugdleden een balletje. Turkstra reist samen met de ‘Volvo Hockey Talent Tour’ langs verschillende hockeyclubs en MHC Wijchen was ‘echt een leuk club’ aldus Hidde. Wellicht dat de international Wijchen vaker zal bezoeken.. Gelukkig was het zonnetje aanwezig om de koffiemachine op zonne-energie van stroom te voorzien. Marcel Budding van 100% zonnig, de leverancier van de zonnepanelen deelde namelijk gratis Dasta koffie uit.

Voor het evenement was restaurant den Tol uitgerukt met de mobiele keuken. Iedereen kon hier genieten van heerlijke pannenkoeken, aangeboden door den Tol.

MHC Wijchen trakteerde zelf ook. Uit handen van Hidde Turkstra ontvingen de spelers van J6E de eerste originele MHC bidons.  


In de toespraak van wethouder Agnes Schaap werd nogmaals verteld hoe bijzonder snel de verduurzaming bij MHC Wijchen tot stand was gekomen. Door een druk op de knop lichtte de nieuwe LED verlichting fel op en was het eerste officiële gedeelte afgerond.


Het tweede officiële gedeelte was voor twee personen een mooie verassing. Burgermeester Verheijen bekroonde de ‘Schippertjes’ tot erelid van MHC Wijchen. Beide heren zijn al vanaf 1981 lid van MHC Wijchen. Harmen en Corné zijn beide al 6 jaar bestuurslid en actief op vele fronten binnen de club. Op zondag spelen zij samen hockey in Heren 2.  


‘Ik ben totaal verrast met de bekroning op het werk van de afgelopen jaren. Je staat er niet zo bij stil en je doet het voor de goede zaak. Ik ben enorm trots op onze club, de leden en alle mensen die nauw betrokken zijn’, aldus Harmen.


Ook Corné moet nog even wennen aan de titel erelid, ook hij zag de bekroning niet aankomen. ‘Een goed bewaard geheim. Normaal gesproken bekronen wij maar nu even niet’, vertelt de trotse penningmeester.


Een mooi evenement, mede mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers.

video-play-button