Ouders gaan zelf aan de slag bij MHC

Fanatiek hockeyen, af en toe competitie, maar niet in het weekend. Het kan in Wijchen. Elke donderdagavond trainen ervaren en minder ervaren hockeyers op de velden van MHC.


Eens in de maand wordt een wedstrijd gespeeld in de ‘trimmers’ competitie. De poule telt vijf clubs uit de regio van hetzelfde kaliber. Het mixed team telt inmiddels 50 dames en heren in de leeftijd van 30 tot 82 jaar oud.


Op het veld wordt bloedfanatiek gespeeld op het scherpst van de snede. In het team zijn veel oud-hockeyers van Wijchen en sportievelingen met wat minder hockey ervaring. Plezier in het spelletje is dan ook belangrijker dan een perfecte techniek.


Wido Dijkmans is de ‘manager’ van het team en regelt zo’n beetje alles inclusief de jaarlijkse BBQ. De oud-voetballer heeft inmiddels genoeg hockey ervaring opgedaan en speelt al een aardig balletje. Bij de trimmers zitten meer oud-voetballers.  Ze zijn vaak via de kinderen in aanraking  gekomen met MHC Wijchen en zo besmet geraakt met het hockey virus. De trimmers spelen elk jaar verschillende toernooien op het veld en een toernooi in de zaal. Na de wedstrijden is er natuurlijk een nabespreking met een hapje en een drankje.


Ben je ook zo’n fanatiekeling en heb je zin om een balletje te slaan kom dan op donderdagavond de sfeer proeven.