MHC Wijchen investeert in luchthal

Het bestuur is wat verjongd en bouwt in deze jaren verder op het fundament dat is opgebouwd in de voorgaande jaren. MHC Wijchen heeft de laatste 10 jaar veel geïnvesteerd in de toekomst. Niet alleen de accommodatie maar ook op sportief gebied wordt ingezet op duurzaamheid.


Op het dak van het clubhuis kwamen zonnepanelen en de energie slurpende veldverlichting wordt vervangen door Led-verlichting. Verder werden voor de jeugd een speeltuin en een minihockeyveldje aangelegd. Ook kwamen er innovaties zoals een video analyse systeem en smartgoals. Ook werd de vereniging, als eerste in Wijchen, rookvrij en werd de clubkaart geïntroduceerd als betaalmiddel.


De Technische Commissie en Technisch Directeur (in vaste dienst) waren druk met beleidsplannen voor de toekomst waarbij veel aandacht werd besteed aan de opleidingen van trainers. In deze periode Ewerden steeds meer ‘vaste’ trainers aangesteld, hetgeen ten goede kwam van de kwaliteit.


De sponsorcommissie wist een aantal grote sponsoren voor lange tijd aan de club te verbinden maar ook de bestaande sponsoren bleven de club trouw. Met een aantal sponsoren werd een meerjarencontract afgesloten en werden alle jeugdshirts voorzien van dezelfde sponsornamen. De penningmeester beheerde de financiën zeer goed en de club stond en staat er financieel gezond voor.


In 2017 ontstond het idee om een eigen luchthal op de accommodatie te plaatsen zodat met name de jeugd in de wintermaanden kon blijven hockeyen. Met hulp van een aantal trouwe sponsoren heeft de club de financiering rond gekregen. De investering van € 250.000 werd tijdens een speciale ALV goedgekeurd door de leden. Met een grote club van 50 vrijwilligers en de ‘werkgroep luchthal’ werd de luchthal eind 2018 voor de eerste maal opgebouwd. Een jaarlijks terugkerende happening waarbij het elke keer weer bijzonder is om de luchthal te zien ontstaan.


MHC Wijchen telde in 2017 ongeveer 800 leden waarvan 650 jeugdleden. De groei van de jeugd nam iets af maar in 2018 werd het eerste Jong-Dames team opgericht bestaande uit 17 en 18-jarige die op zondag competitie ging spelen. In de jaren daarna ontstonden nog meer Jong Dames en een Jong Heren teams. In de zomer van 2018 werd ook het eerste waterveld aangelegd en in 2019 volgde een semi-waterveld.


De huidige voorzitter Harmen Schipper vertelt:


“Voor een interview met een journalist zat ik onlangs samen met een oud-voorzitter en wat mannen die bij de oprichting betrokken waren. Ontzettend leuk om naar de anekdotes te luisteren en de verhalen van vroeger te horen. De journalist heeft er een volle pagina van gemaakt die is gepubliceerd in de Wegwijs. Met de medebestuursleden, de harde kern van vrijwilligers en onze sponsoren hebben wij in in de periode van mijn voorzitterschap het werk van de 'oude bouwcommissie' voortgezet. Er is de afgelopen tien jaar heel veel werk verricht en de voorzieningen naar een hoog niveau gebracht. Vandaag de dag werkt het bestuur nog steeds samen met vrijwilligers, verschillende commissies, sponsoren en leden aan onze mooie club. Hopelijk word ik over 25 jaar ook geïnterviewd als oud-voorzitter en kan ik mooie anekdotes vertellen over het lustrumjaar 23-24”.


Door de coronapandemie veranderde er veel in 2019 en 2020. De luchthal werd nog wel opgebouwd maar bleef door de maatregelen van de overheid gesloten. Door de vele lockdowns en stopzetting van de competities, werd het stil op de accommodatie. Maar het bestuur en de Technische Commissie bekeken en onderzochten de mogelijkheden om veilig te sporten. Er werden al snel onderlinge wedstrijdjes georganiseerd en op zondag was er circuit- fitness op de hockeyvelden in samenwerking met de lokale sportschool. Aan het einde van de corona periode is ook de Super Sunday ontstaan: een gezellige zondagse competitiedag waarbij de derde helft door veel toeschouwers wordt bezocht.


In het lustrumjaar 2023 wordt het 50-jarig bestaan van de club gevierd. Het seizoen start feestelijk met de opening van een nieuw aangelegd skillpark door burgemeester Renske Helmer-Englebert. Sportief gezien staat de club er goed voor met H1 in de 2e klasse en D1 in de 1e klasse. Ook spelen een aantal jeugdteams op het hoogste niveau. Om het 50-jarig bestaan van de club te vieren is een lustrumcommissie opgericht die gedurende het hele seizoen 2023-2024 verschillende activiteiten organiseert. Het belooft een mooi seizoen te worden!

Swipe foto

2013-2023