Van Oosterweg naar Campuslaan

Er waren grote plannen voor de nieuwe Campus van Wijchen waarbij ruimte gemaakt moest worden voor het MaasWaal College (opening 2008) en sporthal Arcus (opening 2011). Ook de gemeente Wijchen groeide met nieuwe wijken als Kerkeveld en Huurlingsdam.


De Jongste Jeugdcommissie wist waar de potentie zat en organiseerde jaarlijks gratis trainingen voor de jeugd om kennis te maken met hockey. MHC Wijchen telde in deze jaren ongeveer 500 leden en groeide de jaren erna met 20-30 mini’s per jaar. Een derde veld was noodzakelijk maar waar is plek tussen de plannen voor een middelbare school en sporthal? Er was in deze periode zelfs sprake van een verhuizing van de hockeyclub naar een andere locatie in Wijchen.


Oud-voorzitter Paul Oldenzeel heeft in die jaren veel overleg met de gemeente Wijchen. Komt er woningbouw op de hockeyvelden of blijft de hockeyclub gevestigd aan de Oosterweg? Hij vertelt hierover:


“Tijdens mijn voorzitterschap was het overleg met de gemeente over locatie en uitbreiding met derde veld de grootste uitdaging. Bij het ontwerp van het hele campusterrein was in eerste instantie helemaal geen rekening gehouden met onze hockeyclub. We waren er simpelweg uitgetekend. We hebben toen nog naar andere locaties gekeken maar inpassing in de campusplannen bleek de beste oplossing. Dat betekende dat de club toestemming kreeg voor een derde veld en bouw van een nieuw clubhuis.”


Na verschillende onderzoeken en begrotingen werd in 2010 groen licht gegeven voor een derde veld. Het was in die tijd een landelijke tendens dat steeds meer clubs overstapten op de kwalitatief betere semi-watervelden. Ook het bestaande (zand)veld 1 werd daarom vervangen door een semi-waterveld. Twee velden tegelijkertijd vervangen is relatief goedkoper. De verhuizing naar een andere plek binnen Wijchen was hiermee ook definitief van de baan.


In de zomer van 2011 heeft de ‘nieuwe’ bouwcommissie geen vakantie. In slechts 9 weken tijd werden twee velden vervangen door semi-watervelden en het oude clubhuis gesloopt en vervangen door het huidige clubhuis. Het nieuwe clubhuis staat op de oude fundering van de oorspronkelijke kleedkamers. In september 2011 werden het nieuwe clubhuis en de twee nieuwe velden geopend door burgemeester Gosse Noorderwier en wethouder Rob Engels.


Ook in sportief opzicht investeerde de club in kwaliteit voor de lange termijn. In 2011 werd de eerste technische directeur aangesteld. Niet alleen verantwoordelijk voor Heren 1 maar ook voor het technisch beleid en de opleidingen van trainers binnen de club.


MHC Wijchen beschikte in deze tijd over een mooie accommodatie met drie hockeyvelden en een groot clubhuis met voldoende kleedkamers. Voor de jeugd werd een shirtsponsor gevonden en alle jeugdleden speelden in uniforme shirts. De oude shirts werden na afloop van het sponsorcontract gedoneerd aan de Bicentini Foundation.

Swipe foto

2003-2013