Van knollenveld naar kunstgrasveld

Het 10-jarig bestaan werd in oktober 1983 gevierd met een feestelijk ontbijt op de club en een feest in het Wijchens Kasteel. Heren 1 speelde ter ere van dit lustrum een speciale wedstrijd tegen oud-burgemeesters en er was een receptie op de zondag.


Met behulp van verschillende sponsoracties, een subsidie van de gemeente én een bijdrage van aannemer Guelen kon een start worden gemaakt met de bouw van een eigen clubhuis. Het casco werd gebouwd door de aannemer en vele vrijwilligers van de bouwcommissie hebben meegewerkt aan de afwerking van het interieur. In 1984 werd het clubhuis (met een bar en twee elftalhoeken) geopend.


Wijchen speelde begin jaren 80 op twee grasvelden, een veld ter plaatse van de huidige Arcus en een veld ter plaatse van het huidige veld 3. Steeds meer clubs in de regio gingen van gras naar een kunstgrasveld en Wijchen kon niet achterblijven. In 1985 werd een commissie opgericht om de aanleg van een kunstgrasveld te onderzoeken.


Tijdens de beslissende gemeenteraadsvergadering over de vervanging van het grasveld, werd de publieke tribune in het Kasteel bezet door jeugdleden van MHC. Een geslaagde ludieke actie. Met steun van de gemeente en vele ledenacties was de financiering voor een kunstgrasveld rond en kon het project aanbesteed worden.


In 1987 wordt na vele overleggen en geld verzamelen eindelijk het eerste kunstgrasveld in Wijchen aangelegd. De opening is in de zomer van dat jaar door burgemeester Steegmans en wethouder Gerritz. Hockeyen op kunstgras was echt een ander spelletje. Het was voor veel hockeyers ook wennen om de bal te pushen in plaats van te slaan.


Oud-voorzitter Mia Landzaad zegt over deze periode:


“Ik heb in de jaren 80 met veel plezier in een damesveteranenteam gespeeld. Dit was in die jaren populair want al snel groeide de club naar 3 dames veteranenteams. Ik ben maar 2 jaar voorzitter geweest, ik vond hockeyen leuker en ben daarom gestopt. Als ik nu langs de velden loop krijg ik een glimlach, het ziet er fantastisch uit. Ik hoop dat de huidige leden evenveel plezier hebben als ik met mijn gezin in de jaren 80 en 90”.


Op 7 mei 1985 ontvangt MHC Wijchen een drank- en horecawet vergunning, er mag nu (legaal) alcohol geschonken worden.


In 1987 werd Trimhockeyclub opgericht, een zelfstandige vereniging die voor haar training de accommodatie van MHC huurde. Later werden de trimhockeyers officieel lid van MHC Wijchen. Midden jaren 80 werd ook het Veteranen A-team opgericht. Al snel waren de oud-spelers van H1 uit de zeventiger jaren weer verenigd in het nieuwe veteranenteam dat daarna nog 25 jaar actief was tot het hockeypensioen ergens rond 2010.

Swipe foto

1983-1993