Drie generaties Bakkers

Op elke club kom je het tegen. Zo’n familie waarbij alle familieleden wel iets doen voor de club. MHC Wijchen heeft ook zo’n familie. Tijd voor een artikel over de familie Bakkers.


Na de inschrijving van Martijn Bakkers eind jaren tachtig, startten Rob en Ada ook met verschillende activiteiten op de Wijchense hockeyclub. Met alle activiteiten zouden we eigenlijk een hele SHOOT! kunnen vullen, dus we pakken er nu maar even enkele uit.


Vader Rob werd lid bij de trimhockeyers en later bestuurslid. Heren 1 werd in de jaren negentig gecoacht door Rob en in de jaren daarna was hij interim coach. Wie zich inschrijft als lid bij de hockeyclub, komt uit bij de ledenadministratie die al jaren wordt gerund door Rob.


Moeder Ada is al vanaf 1994 verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat en vervulde al diverse functies binnen de club, zoals bijvoorbeeld secretaris in het bestuur. In de rol van wedstrijdsecretaris voor de senioren en de jeugd is Ada een bekend gezicht voor velen, in de rol van vertrouwenspersoon voor de club gelukkig wat minder.


Familie Bakkers is goed vertegenwoordigd op de club. De meeste kinderen en kleinkinderen zijn lid van MHC (geweest), maar ook de zogenaamde koude kant is al jaren nauw betrokken bij de club.


Dochter Barbara startte met hockey in de jaren negentig, maar heeft inmiddels haar stick aan de wilgen gehangen. Op de club heeft ze echter wel haar grote liefde overgehouden: Jan-Willem Engel. Hun kinderen Annefleur, Ties en Annemijn hockeyen ook bij de club en hebben zelfs een paar jaar papa of mama als coach gehad. Thijmen is na een paar jaar hockey toch gaan voetballen. Jan-Willem, zelf nog steeds fanatiek speler (in Heren 2 ) is daarnaast druk met de bar. Doordeweeks met de indelingen voor de zondag en op de zondag aan de andere kant van de bar.


Zoon Martijn beheert de keepersmaterialen. Na jarenlang gekeept te hebben, speelt hij nu met zijn zwager Jan-Willem een aardig balletje in Heren 2. Ook Martijn is regelmatig te zien op de hockeyclub als er iets geregeld, gebouwd of georganiseerd moet worden. Zijn vrouw Ditte is ook nog een tijd lid geweest, maar is inmiddels gestopt. Wel is het hockeyvirus overgewaaid op hun kinderen Guus en Roos, die beiden fanatiek in de jeugd spelen. Dochtertje Noor wordt na het behalen van haar zwemdiploma bij opa Rob aangemeld als lid.


Charlotte, eveneens dochter van Rob en Ada, speelde lange tijd in Dames 1 en heeft training gegeven na het behalen van haar trainersdiploma. Haar zoontje is ook regelmatig op de hockeyclub, maar dan met een voetbal in plaats van hockeystick. Oei, als dat maar goed gaat…


Zoals verwacht kan worden met zo’n hockeyfamilie, is de familie Bakkers ook al jarenlang trouw deelnemer aan de jaarlijkse familiehockeydag. En het hoeft geen betoog, dat de prijzenkast inmiddels aardig is gevuld.


Kortom: een hockeyfamilie in hart en nieren met Rob en Ada als grote boegbeelden. Hopelijk zit de clubliefde in de genen van de familie Bakkers en mag de club zich verheugen op de volgende generatie vrijwilligers Bakkers.